PERSOONLIJKE UITNODIGING

 

Graag nodigen we u van harte uit om mee te doen aan de leukste quiz allertijden in het westen van Amsterdam: de Grote Westelijke Tuinsteden Quiz!

 

Tijdens de GWTQ (gesubsidieerd door SBWT Stichting De Driehoek, Informatiecentrum Parkstad, Far West, de stadsdelen Osdorp, Slotervaart en Geuzenveld-Slotermeer) worden vragen gesteld over het gebied, dat tegenwoordig Amsterdam Nieuw West heet. Stellingen over verleden en heden, over gebouwen, parken, straten, jaartallen, architecten en meer, die u met goed of fout kunt beantwoorden.

 

Zin in een gezellige middag met mensen die de Westelijke Tuinsteden ook een warm hart toedragen? Geef u dan nu op voor de GWTQ op zondag 5 november (vanaf 16 uur) in de Van Eesterenzaal aan de Jan Tooropstraat 6. De presentatie van de quiz is in handen van Dick Glastra van Loon. De jury bestaat uit Westelijke Tuinsteden-deskundigen Fred Martin (oud-wethouder) en Ton Heijdra (oud-buurtwerker en schrijver).

 

Hoe werkt het? In de eerste ronde beantwoorden de deelnemers in vier poules vragen met juist of onjuist. Tijdens de tweede (finale)ronde zullen uiteindelijk enkele kenners van de Westelijke Tuinsteden vragen worden gesteld. Wie dan het eerst van zich laat horen, mag het antwoord geven. Uiteindelijk zal dit leiden tot een eerste, tweede en derde plaats, die zal worden beloond met een zeer fraaie prijs.

 

Deze middag wordt ook de nieuwste cd ‘Het Monster van de Sloterplas en andere liederen’ van Jan-Paul Spaendonck gepresenteerd. Deze muzikant met Westelijke roots zal in de pauze enkele liedjes ten gehore brengen. Daarnaast verzorgt Rob Bruijn met leerlingen van het Nova College heerlijke hapjes en drankjes.

 

De quiz begint om 16.30 uur. We verwachten rond 18.00 uur de winnaars van de GWTQ bekend te maken, waarna er nog tot 20.30 uur gelegenheid is om na te praten.

 

Meedoen? Geef u dan voor zondag 1 oktober op via onderstaande strook of door een mailtje te sturen aan shirley@brandeis.nl.

 

Tot ziens tijdens de GWTQ!               

Shirley Brandeis en Erik Swierstra (organisatoren)

 

------------------------------------------------------------------ " -----------------------------------------------------------

Ja, ik doe mee met de GWTQ op zondag 5 november!

 

Ik neem  … (aantal) gast(en) mee.

 

Naam : …………………………………………

 

E-mail : ………………………………………..

 

Opsturen aan                 S. Brandeis, Joos Banckersweg 19-3, 1056 EP in Amsterdam

of per e-mail aanmelden bij shirley@brandeis.nl.

Ontvangst zal worden bevestigd met een uitnodiging.