STICHTING DE BRUG

Ontmoetingscentrum voor alle buurtbewoners in Geuzenveld, Slotermeer en omgeving

Aalbersestraat 248a, 1067 GM Amsterdam

Appeltje van Oranje 2003

Bridge - Brig - Bro - Brücke - Brygga - Híd - Jembatan - Kantara - Köprü - Most - Brêge - Moct - Pod - Pons - Pont - Brug - Ponte - Puente - Pula - Punte - Sild

Voorlichtingsbijeenkomst

 

Thema: TERUGGAAN OF BLIJVEN (wat veranderd er in 2014)?

 

Op 19 december 2013 organiseert stichting De Brug in samenwerking met het Nederlands Migratie Instituut (NMI), een voorlichtingsbijeenkomst over remigratie en de Remigratiewet voor vrouwen. De voorlichting wordt  gegeven door mevrouw Rachida Magouz van het NMI.

 

Kan ik geld of een uitkering krijgen als ik terugga naar mijn geboorteland Marokko (remigreer)?

Veel mensen willen ooit eens terug naar het land waar ze geboren zijn of waar hun ouders vandaan komen. Als u definitief terug wilt gaan, heet dat ‘remigreren’. Iemand die definitief terugkeert heet 'remigrant'.

Voor mensen uit de volgende landen is er een speciale regeling: Griekenland, Italië, Kaapverdië, Marokko, Portugal, Spanje, Suriname, Tunesië, Turkije, Kroatië, Slovenië, Macedonië, Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. De regeling heet de 'Remigratiewet'. De Remigratiewet geldt ook voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in een ander land willen gaan wonen (dat hoeft niet hun geboorteland te zijn).

 

In de Remigratiewet staat dat u geld voor de verhuiskosten kunt krijgen, bijvoorbeeld voor uw vliegticket en voor het vervoer van uw bagage. U kunt soms ook een maandelijkse uitkering krijgen: de 'remigratie-uitkering'. Terugkeer naar vaderland dat kan, maar er is wel een aantal zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld: de zorgverzekering en hoe het zit met de AOW? Krijgt mijn partner pensioen als ik doodga in mijn vaderland?

 

 

Wilt u meer weten over  remigratie en de Remigratiewet, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 19 december 2013 op De Brug van 10.00 t/m 12.00 uur.

 

Voor meer info: Said Bouhaltit (06-42976833)

 

De Brug wordt gesteund door het stadsdeel Nieuw-West en de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid

Stichting De Brug

KvK 41203250

Sponsoring en ontwerp: Polanen AB,  Amsterdam - Tzummarum